poniedziałek, 29 czerwca 2015

Grillowany oscypek z sosem truskawkowym


Póki jeszcze są truskawki cieszmy się nimi. Ciągle przede mną przetwory z nich. I jak tak dalej pójdzie to zostanę z niczym, bo jak kupię owoce na ten cel, to wyjdzie mi na inny;-)
Dzisiaj polecam sos truskawkowy. Z grillowanym oscypkiem smakuje wybornie. A roboty przy nim niewiele, więc do dzieła:-)




Składniki:
  • 1 średni oscypek owczy,
  • 20 dkg truskawek,
  • 2 łyżki octu balsamicznego,
  • 1 łyżka miodu.
Przygotowanie:
 
Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić na ćwiartki. Na patelni zredukować ocet z miodem. Gdy będzie już dość gęsty sos dodać cząstki truskawek. Chwilę pogotować. W międzyczasie zgrillować plastry oscypka. Podawać  ser polany sosem truskawkowym. Tak podany ser można ułożyć na dowolnej sałacie.


13 komentarzy:

  1. Mmmmm... lubię oscypki :) skąd Ty je zawsze masz? :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Cudnie to wygląda! Przyznaję, że połączenie jest dla mnie nowością! ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam, zwłaszcza z takim sosem musi być pyszny.

    OdpowiedzUsuń
  4. O mamo, to wygląda wybornie! Kocham oscypki :)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  5. Wspaniała odmiana dla nieco oklepanej wersji oscypka z żurawina :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam truskawki z octem balsamicznym.
    Muszą pysznie komponować się ze słonym oscypkiem.
    Mniam!:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Doskonałe połączenie! Pyszności nad pysznościami!

    OdpowiedzUsuń
  8. Bardzo lubię grillowanego oscypka, ale zawsze jadłam go z żurawiną, nigdy nie próbowałam go z truskawkami, chyba pora to zmienić ;-)

    Ps. zapraszam do mnie na konkurs ;-)

    OdpowiedzUsuń
  9. Wow, wygląda obłędnie! :>

    OdpowiedzUsuń
  10. Jeszcze nie jadłam takich pyszności!

    OdpowiedzUsuń
  11. Ależ apetycznie to wygląda! Cudne połączenie <3

    OdpowiedzUsuń