czwartek, 20 października 2016

Fasolka szparagowa z fistaszkami


Zamiast bułki fistaszki ;-)
Mega smacznie :-)
Myślę, że Wam podejdzie takie połączenie, bo mi bardzo pasuje:-)
Polecam!




Składniki:
  • 500 g fasolki szparagowej zielonej,
  • 100 g niesolonych orzeszków ziemnych,
  • 1 ostra papryczka chilli,
  • 1 cebula,
  • 1 łyżka miodu,
  • sól, cukier,
  • sos sojowy,
  • 1 łyżka masła.
Przygotowanie:
Ugotować oczyszczoną fasolkę  al dente w wodzie z solą i cukrem.  Odcedzić. Orzechy uprażyć na suchej patelni, pokroić na drobne kawałeczki.  Na roztopionym maśle podsmażyć pokrojoną w kostkę  cebulkę , dodać papryczkę.  Kiedy cebulka się zeszkli wrzucić orzechy. Na sam koniec dodać obgotowana fasolkę, wymieszać. Doprawić sosem sojowym i miodem. Podawać ciepłą jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie.





4 komentarze:

  1. Zdjecia zachecaja , składniki tez:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię!
    Ale fistaszki musiałabym zamienić na pinie lub migdały. Tak często podaję fasolkę.
    Fistaszki sa mega alergiczne.

    OdpowiedzUsuń