czwartek, 13 kwietnia 2017

Jajka faszerowane czosnkiem niedźwiedzim


Właśnie pojawił się czosnek niedźwiedzi i proponuję go wykorzystać na wielkanocne danie.
Zaskoczycie gości, bo naprawdę smak faszerowanych jajek jest nieziemski:-)


Składniki:
  • jajka ugotowane na twardo,
  • pęczek czosnku niedźwiedziego,
  • majonez,
  • sól i czarny pieprz.
Przygotowanie:
 
Ugotowane jajka przekroić na pól. Wyjąć łyżeczką ostrożnie żółtka. Rozdrobić widelcem, dodać posiekane listki czosnku (ilość wg uznania), majonez i przyprawy. Wymieszać, doprawić i nadziewać połówki jajek. Na górze dać odrobinę majonezu, posypać pieprzem.
Nie podaję ilości, bo wszystko zależy ile jajek będziemy używać. Na 4 wzięłam 1 łyżkę majonezu i pół pęczka czosnku.

7 komentarzy:

  1. uwielbiam i jajka i czosnek niedzwiedzi. Przepis przesylam Mamci mojej, ta jest szalona na punkcie czosnku niedzwiedziego

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszniutkie jajeczka Marzenko. Wspaniałych Świąt kochana 😍

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetny pomysł. A skąd Marzenko masz czosnek?

    OdpowiedzUsuń
  4. To bardzo pyszne połączenie. Uwielbiam jajka z czosnkowymi listkami i kwiatami!
    Dziki czosnek w ogóle pasuje do wszystkiego.

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam takie połączenia! Pychota!

    OdpowiedzUsuń
  6. Z czosnkiem niedźwiedzim muszą fantastycznie smakować :) Wesołych Świąt Marzenko :)

    OdpowiedzUsuń