sobota, 27 stycznia 2018

Mini pizza pita z chorizo, suszonymi pomidorami i ricottą



Często organizujemy z rodziną spotkania karciane. 
Gramy w Remika już od lat.
I właśnie na tych spotkaniach serwują nam taką pitę.
Muszę przyznać, że czekm na nią z utęsknieniem...
W końcu ją zrobiłam, żeby wrzucić przepis, 
bo może i Wam się przyda;-)
Pyszna, chrupiąca, uzależniająca;-) 


Składniki:
  • gotowe chlebki pita (1 na osobę)
  • kilka plasterków kiełbasy chorizo,
  • 1 łyżka posiekanych suszonych pomidorów,
  • ulubiony sos pomidorowy lub domowy kechup,
  • kilka czarnych oliwek,
  • ostra papryczka (niekoniecznie)
  • ricotta ( u mnie kozia).
Przygotowanie:

Chorizo pokroić na cząstki, wytopić na patelni. Chlebek pita przekroić na pół. Każdą część posmarować sosem pomidorowym lub kechupem, rozłożyć kiełbasę, pomidory suszone, kawałki ostrej papryczki (niekoniecznie) i plasterki oliwek. Na wierzch pokruszyć ricottę. Zapiekać w gorącym piekarniku do zrumienienia.


6 komentarzy:

  1. Cudowna Marzenko :-) zjadłabym z chęcią taką :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam, mniam. Wygląda bardzo apetycznie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszna musi być ta pizza!
    I my też kiedyś graliśmy w remika...

    OdpowiedzUsuń
  4. Znakomitości :)
    Idealne do chrupania przy kartach!

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam grac w karty , grywamy rodzinnie wlasnie , w remika tez:). Swietny pomysl na dosmaczenie karcianego wieczoru!:))

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja zupełnie niekarciana, ale pizzę na picie to chętnie bym zjadła. :)
    Dzisiaj dopiero zobaczyła, ile ja tu mam zaległości!
    Pozdrowionka!

    OdpowiedzUsuń