wtorek, 3 lipca 2018

Halloumi grillowany na rukoli


Córka wróciła do domu po sesji i tak żeśmy się gościły z okazji rozpoczęcia wakacji.
W mojej sałatce pokazuję jak można wykorzystać relish truskawkowy (klik), który zrobiłam w poprzednim poście.
Oj tak sos słodko-ostry idealnie pasuje do słonego sera. Niebo w gębie:-)


Składniki:
  • relish truskawkowy (można zastąpić innym ulubionym sosem z owocami),
  • ser halloumi,
  • rukola,
 
sos winegret do rukoli:
  • 50 ml oliwy z oliwek,
  • kilka kropel octu balsamicznego,
  • 1 łyżeczka miodu,
  • 1 łyżeczka musztardy dijon,
  • można dodać odrobinę wody,
  • sól do smaku.
Przygotowanie: 

Wymieszać w słoiczku lub shakerze wszystkie składniki sosu winegret. Umytą i osuszoną rukolę polać sosem winegret. Ser pokroić w plastry i smażyć na patelni grillowej do zrumienienia. Ułożyć na rukoli. Polać relishem truskawkowym.


6 komentarzy:

  1. uwielbiam, a ta Twoich zdjęciach wygląda obłędnie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam halloumi.
    Jest tak wielozadaniowy. A Twoje danie chętnie bym teraz zjadła!

    OdpowiedzUsuń
  3. Poświętowałabym z Wami, bo wygląda bardzo apetycznie!:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Danie wygląda pysznie, pozdrawiamy :)

    OdpowiedzUsuń