Szparagi pieczone z czosnkiem i parmezanem


Dawno mnie nie było. 
Ponad tydzień bez komputera i aparatu...
Taki reset dobrze mi zrobił i wracam z pysznymi propozycjami.
Oto jedna z nich.
Czyż nie wygląda smakowicie:-)?


Składniki:
  • pęczek zielonych szparagów,
  • oliwa z oliwek,
  • sól, pieprz,
  • 1-2 ząbki czosnku,
  • parmezan w kawałku,
  • sok z połowy cytryny.
Przygotowanie:

Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końcówki, posolić, skropić oliwą i posypać pieprzem. Wycisnąć czosnek na wierzch i dobrze wymieszać w naczyniu do zapiekania. Zapiekać około 20 minut w 180 stop. C. Wyjąć z piekarnika i posypać szparagi płatkami parmezanu. Skropić całość sokiem z wyciśniętej cytryny. 



Komentarze

Prześlij komentarz

Copyright © zacisze kuchenne